1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση

Home » FUNCTION » Φυσικοθεραπεία » Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση

Η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα πριν αρχίσει οποιαδήποτε θεραπεία. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την προσεκτική συλλογή όλων των απαραίτητων υποκειμενικών συμπτωμάτων που αντιμετωπίζει ο ασθενής, τη συλλογή ενός έγκυρου και ολοκληρωμένου ιστορικού του προβλήματος, την φυσική εξέταση με τη χρήση διάφορων κλινικών τεστ και τη μελέτη της κατάστασης του ασθενούς με βάση τον απαραίτητο κλινικό συλλογισμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του μυοσκελετικού προβλήματος.

Ο σκοπός της φυσικοθεραπευτικής αξιολόγησης είναι να διαμορφωθεί μια εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση με τη χρήση εξειδικευμένου και σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και ειδικών τεχνικών. Με βάση την αξιολόγηση, ο φυσικοθεραπευτής θα αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας που θα απευθύνεται στις ατομικές ανάγκες και στόχους του ασθενούς.

Ο εξειδικευμένος τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει μηχανήματα υπερήχων, ηλεκτροθεραπείας, λέιζερ, καθώς και ειδικά εργαλεία για μασάζ και κινησιοθεραπεία. Επιπλέον, ο φυσικοθεραπευτής θα χρησιμοποιήσει εξειδικευμένες τεχνικές, όπως ασκήσεις ενδυνάμωσης, ισορροπίας και ευκινησίας, προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργίας του ασθενούς.

Συνοψίζοντας, η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση αποτελεί ουσιώδη διαδικασία που προηγείται της θεραπείας και συμβάλλει στη διαμόρφωση εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπείας. Με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και τεχνικών, ο φυσικοθεραπευτής επιδιώκει την ανακούφιση από τον πόνο, την αποκατάσταση της λειτουργίας και την επίτευξη μιας υγιούς και ενεργής ζωής για τον ασθενή.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.