1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Θεραπεία TECAR

Home » FUNCTION » Θεραπευτικές Μέθοδοι » Θεραπεία TECAR

Η θεραπεία Tecar αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο στα πλαίσια υπηρεσιών φυσικοθεραπείας και ανάπτυξης, που συμβάλλει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων με αποτελεσματικότητα και άμεσα αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη χρήση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας (ραδιοκύματα) που παράγει ενδογενή θερμότητα, με σκοπό την επιτάχυνση της φυσικής διαδικασίας επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

Η θεραπεία Tecar λειτουργεί διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος και τον μεταβολισμό των κυττάρων, επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας, τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής, καθώς και τη λεμφική παροχέτευση. Η μέθοδος προσφέρει διάφορους τρόπους λειτουργίας, ανάλογα με την απαιτούμενη δράση και την περιοχή που αντιμετωπίζεται.

Συγκεκριμένα, οι χωρητικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για την τοπική επιφανειακή ή μεσαίου βάθους δράση σε μύες και μαλακά μόρια, ενώ οι αντιστατικές τεχνικές αποσκοπούν στην εν τω βάθει πολυαρθρική δράση σε συνδέσμους, τένοντες, περιτονίες και οστά.

Η θεραπεία Tecar είναι ευχάριστη για τον ασθενή, καθώς δεν προκαλεί πόνο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στον θεραπευτή να χρησιμοποιεί άλλες τεχνικές ταυτόχρονα, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα της θεραπευτικής διαδικασίας. Ο ασθενής αντιλαμβάνεται άμεση ανακούφιση από τον πόνο, καθιστώντας τη θεραπεία Tecar αποτελεσματική και ικανοποιητική.

Συνολικά, η θεραπεία Tecar αποτελεί ένα προηγμένο εργαλείο που προωθεί την αποκατάσταση και ανάπτυξη του ασθενούς στα πλαίσια των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας και ανάπτυξης. Με την εφαρμογή αυτής της προηγμένης τεχνικής, επιτυγχάνεται η επιστροφή σε μια υγιή και ενεργή ζωή μέσω της ανακούφισης από τον πόνο, την αποκατάσταση της κινητικότητας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπλέον, η απλή εκμάθηση και εφαρμογή τεχνικών αυτοθεραπείας επιτρέπει στον ασθενή να συμβάλλει αυτόνομα στην ανάρρωσή του, ενισχύοντας την αίσθηση ελέγχου και αυτοπεποίθησης.

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία Tecar αποτελεί έναν αποτελεσματικό και προοδευτικό τρόπο αντιμετώπισης του μυοσκελετικού πόνου, που προσφέρει άμεση ανακούφιση, αναβαθμίζει την κινητικότητα και βοηθά στην επαναφορά της λειτουργικότητας του σώματος. Με την ενίσχυση της αυτοθεραπείας και την παροχή τεχνικών που προάγουν την ανάπτυξη και ευζωία, η θεραπεία Tecar συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανακάμψη των ασθενών.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.