1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Ειδική Άσκηση Αυτοάνοσων Νοσημάτων

Home » MOTION » Ειδική Άσκηση Αυτοάνοσων Νοσημάτων

Η ειδική άσκηση για αυτοάνοσα νοσήματα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων. Οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα συχνά αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην κίνηση και στη λειτουργικότητα του σώματος λόγω των φλεγμονών, των πόνων και των περιορισμένων αρθρώσεων.

Το πρόγραμμα άσκησης για πρόληψη πτώσεων αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των μυών του κορμού και στη βελτίωση της ισορροπίας, προωθώντας έτσι την ασφάλεια κατά την κίνηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς η αστάθεια και ο κίνδυνος πτώσης μπορεί να είναι αυξημένα λόγω των συμπτωμάτων της νόσου και των φαρμάκων που χορηγούνται.

Μέσω εξατομικευμένων ασκήσεων, οι φυσικοθεραπευτές επικεντρώνονται στη βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας, της ευλυγισίας και της αντοχής του κορμού. Αυτό περιλαμβάνει ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών, την ανάπτυξη της ευλυγισίας, τη βελτίωση της αντοχής και την εκγύμναση της ισορροπίας. Οι ασθενείς εκπαιδεύονται επίσης για τη διατήρηση αυτών των κινήσεων και αρχίζουν να ενσωματώνουν τις βελτιώσεις στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η ειδική άσκηση αυτοάνοσων νοσημάτων είναι σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν καλύτερα τα συμπτώματα της νόσου τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και ποιότητα ζωής. Μέσω της ενίσχυσης της κίνησης του σώματος, οι ασθενείς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νόσου και να επανακτήσουν την αίσθηση της ευελιξίας και της ελευθερίας της κίνησης που μπορεί να έχουν χάσει.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.