1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Τρίτη Ηλικία

Home » MOTION » Τρίτη Ηλικία

Η Τρίτη Ηλικία αποτελεί μια ζωτική περίοδο στη ζωή του ατόμου, και είναι σημαντικό να διατηρηθεί η φυσική τους κατάσταση και η ανεξαρτησία τους. Ένα πρόγραμμα ασκήσεων που επικεντρώνεται στην κίνηση του σώματος είναι ουσιώδες για την πρόληψη πτώσεων και την διατήρηση της ισορροπίας.

Οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα εστιάζουν στην ενδυνάμωση των μυών, ιδίως των ποδιών και των κορμών, που αποτελούν τη βάση για τη σταθερότητα και τον συντονισμό της κίνησης. Επιπλέον, οι ασκήσεις που ενισχύουν την ισορροπία και την ευλυγισία βοηθούν την Τρίτη Ηλικία να διατηρήσει την κινητικότητα της και να αποφύγει την πιθανότητα τραυματισμού από πτώση.

Το πρόγραμμα ασκήσεων για την Τρίτη Ηλικία περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης με ελαστικές μπάντες, ασκήσεις ισορροπίας με τη χρήση ισορροπικών σκαμπό, και ασκήσεις ευλυγισίας με τη χρήση στρώματος. Αυτές οι ασκήσειςείναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την αντοχή, την ευελιξία και τη σταθερότητα του σώματος, επιτρέποντας στους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την ισορροπία τους και να απολαμβάνουν μια πιο ενεργητική και ανεξάρτητη ζωή.

Το πρόγραμμα αυτό είναι εξατομικευμένο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ατόμου. Συμπεριλαμβάνει επίσης οδηγίες για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και την αποφυγή τραυματισμών. Μέσω αυτού του προγράμματος, η Τρίτη Ηλικία μπορεί να επωφεληθεί από τα οφέλη της ασκησης και να απολαύσει μια υγιή και ενεργητική ζωή, προάγοντας έτσι την προωθητική τάση για την υγεία και την ευεξία.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.