1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Corrective Exercise – Διορθωτική Άσκηση

Home » MOTION » Corrective Exercise – Διορθωτική Άσκηση

Η διορθωτική άσκηση, γνωστή και ως θεραπευτική άσκηση, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αποκατάσταση και βελτίωση της κίνησης του σώματος. Η βασική της αρχή είναι να διορθώνει τυχόν παρεκκλίσεις και ανισορροπίες στις αρθρώσεις, που μπορεί να προκαλούνται από κακές στάσεις ή περιορισμένη κινητικότητα.

Το πρόγραμμα διορθωτικής άσκησης είναι εξατομικευμένο και βασίζεται σε μια αρχική αξιολόγηση της στάσης του σώματος και της κινητικότητας. Με βάση αυτήν την αξιολόγηση, ο φυσιοθεραπευτής σχεδιάζει ένα ατομικό πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ισορροπίας, με σκοπό τη βελτίωση της στάσης του σώματος και της κινητικότητας.

Η διορθωτική άσκηση μπορεί να εφαρμοστεί είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπ. Στην ατομική έκδοση, ο ασκούμενος εκτελεί το πρόγραμμα υπό την επίβλεψη και τη διόρθωση του φυσικοθεραπευτή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ικανότητές του. Στην ομαδική έκδοση, μικρές ομάδες έως 4 ατόμων ακολουθούν το ατομικό τους πρόγραμμα, με τον φυσιοθεραπευτή να παρέχει επίσης την απαραίτητη επίβλεψη και διόρθωση.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η άσκηση είναι κάτι που πρέπει να είναι εξατομικευμένο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Η συμβουλή και η καθοδήγηση του φυσιοθεραπευτή είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και η επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Συνολικά, η διορθωτική άσκηση αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση προβλημάτων κινητικότητας και στάσης του σώματος. Μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων και επίβλεψης από ειδικούς, οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τους, να προλάβουν τραυματισμούς και να επαναφέρουν τη φυσιολογική λειτουργία του σώματός τους. Πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε ειδικούς για να λάβετε τη σωστή καθοδήγηση και να απολαύσετε τα οφέλη της διορθωτικής άσκησης.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.