1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Schroth Method – Θεραπεία Σκολίωσης/Κύφωσης

Home » MOTION » Schroth Method – Θεραπεία Σκολίωσης/Κύφωσης

Η μέθοδος Schroth αναπτύχθηκε από την Katharina Schroth στη δεκαετία του 1920 και από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες και αποτελεσματικό πρόγραμμα θεραπείας για τη σκολίωση και την κύφωση. Η θεραπεία Schroth βασίζεται στην ιδέα ότι η κίνηση του σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση και την αυτοδιόρθωση ανωμαλιών στη στάση της σπονδυλικής στήλης.

Μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου Schroth είναι η τρισδιάστατη αυτοδιόρθωση, κατά την οποία ο ασθενής μαθαίνει να προσαρμόζει τη θέση του σώματός του σε διάφορες καταστάσεις, προκειμένου να επιτύχει την ομαλότερη δυνατή σπονδυλική στήλη. Επίσης, η μέθοδος Schroth περιλαμβάνει την εκμάθηση ειδικών αναπνευστικών τεχνικών, οι οποίες συνδυάζονται με την κίνηση του σώματος για να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτοδιόρθωσης και επιμήκυνσης της σπονδυλικής στήλης.

Επιπλέον, η μέθοδος Schroth περιλαμβάνει εκπαίδευση για τη διατήρηση των διορθώσεων στις καθημερινές δραστηριότητες, καθώς οι ασθενείς μαθαίνουν πώς να εφαρμόζουν τις αρχές της μεθόδου Schroth σε καθημερινές κινήσεις και ενέργειες. Αυτό συμπεριλαμβάνει την κατάλληλη στάση κατά την καθιστική θέση, την κίνηση κατά την ανύψωση βαρών και την εφαρμογή της στροφικής αναπνοής κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Η μέθοδος Schroth απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση από πιστοποιημένους θεραπευτές Schroth. Κάθε πρόγραμμα θεραπείας είναι εξατομικευμένο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της σκολίωσης και την κατάσταση του ασθενούς. Η μέθοδος Schroth έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη στάση του σώματος, μειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη λειτουργικότητα για ασθενείς με σκολίωση και κύφωση.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η μέθοδος Schroth δεν αντικαθιστά την ιατρική περίθαλψη, αλλά αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπευτική προσέγγιση. Συνεργαζόμενοι με ιατρούς, φυσιοθεραπευτές και άλλους ειδικούς, οι θεραπευτές Schroth μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας που ενσωματώνουν την έννοια της κίνησης του σώματος για να βοηθήσουν τους ασθενείς να ανακτήσουν τη φυσιολογική στάση και λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.