1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

POSTURE

Home » POSTURE

ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Μέσω των υπηρεσιών Posture που προσφέρουμε, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια υγιή σωματική κίνηση και να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας. Αρχικά, πραγματοποιούμε μια αξιολόγηση και λειτουργικά τεστ κίνησης, προκειμένου να κατανοήσουμε την τρέχουσα κατάσταση της στάσης σας και τυχόν προβλήματα που απαιτούν προσοχή.

Βασιζόμενοι στην αξιολόγηση, σχεδιάζουμε προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν ασκήσεις και κινήσεις που επικεντρώνονται στη βελτίωση της στάσης του σώματος, την ενδυνάμωση των μυών και την ευαισθητοποίηση για σωστή στάση κατά την καθημερινότητα.

Μέσω ειδικής προσοχής στη στάση σώματος και την ορθή εκτέλεση των κινήσεων, επιτυγχάνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η σωστή στάση σώματος βελτιώνει την αίσθηση ευεξίας, μειώνει τους μυϊκούς πόνους και επιτρέπει στο σώμα να λειτουργεί με μεγαλύτερη αποδοτικότητα κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων και της άθλησης.

Εμπιστευτείτε την εμπειρία και τη γνώση των ειδικών μας στη φυσικοθεραπεία και αποκτήστε μια σωστή στάση σώματος και μια υγιή σωματική κίνηση που θα σας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής σας.

Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση

Η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για το ιστορικό και την κατάσταση του ασθενούς, χρησιμοποιώντας τεστ και φυσικές εξετάσεις. Αυτό επιτρέπει τη διαμόρφωση εξατομικευμένης θεραπευτικής παρέμβασης με χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και τεχνικών. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει την παρατήρηση της στάσης του σώματος και της σπονδυλικής στήλης, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσεται ένα ατομικό πρόγραμμα θεραπείας. Οι φυσικοθεραπευτές καθοδηγούν και υποστηρίζουν τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες και την πρόοδο τους.

Πελματογραφημα/  Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

Το πελματογράφημα είναι μια τεχνολογία που αναλύει τη βάδιση και καταγράφει την πίεση στο πέλμα. Αυτή η πληροφορία παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων και βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κινητικότητας. Με βάση τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος, μπορούν να κατασκευαστούν εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα που προσαρμόζονται στις ατομικές ανάγκες, προσφέροντας αποτελεσματική αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων. Εμπιστευθείτε τους ειδικούς μας για την κατασκευή ορθοτικών πελμάτων και τη βελτίωση της κινητικότητας σας.

Αξιολόγηση Λειτουργικής Κίνησης (Functional Movement Screen)

Η αξιολόγηση Λειτουργικής Κίνησης (Functional Movement Screen) ανιχνεύει μυϊκές ανισορροπίες και κινητικές δυσλειτουργίες στον οργανισμό. Τα 7 πρωτόκολλα περιλαμβάνουν κινητικές δοκιμές για θεμελιώδη μοτίβα κίνησης. Βαθμολογώντας την εκτέλεση, μπορεί να σχεδιαστεί εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για βελτίωση της κίνησης και μείωση του πόνου. Η αξιολόγηση αυτή παρέχει εργαλείο για αντιμετώπιση προβλημάτων κινητικότητας, προσφέροντας βελτίωση της στάσης σώματος και ανεξάρτητη ζωή.

Αξιολόγηση Κινητικού Ελέγχου (Motor Control)

Το Motor Control Screen (MCS) είναι ένα σύστημα αξιολόγησης της κινητικής ικανότητας και ελέγχου του σώματος κατά τη διάρκεια ασκήσεων με το σωματικό βάρος. Εξετάζει τη στάση, κινητικότητα, σταθερότητα και εκτέλεση κινήσεων για την ανίχνευση πιθανών ανισορροπιών και δυσλειτουργιών. Τα αποτελέσματα παρέχουν εντοπισμό περιοχών που χρειάζονται βελτίωση και επιτρέπουν τη δημιουργία εξατομικευμένων θεραπευτικών προγραμμάτων για βελτίωση του κινητικού ελέγχου και ενίσχυση αδύναμων περιοχών. Χρήσιμο για αθλητές και ασκούμενους που επιδιώκουν βελτίωση της φυσικής κατάστασης και απόδοσης.

Αξιολόγηση Μυϊκής Δύναμης (Muscle Tests)

Η αξιολόγηση της μυϊκής δύναμης είναι σημαντική για τον προσδιορισμό της κατάστασης του ανθρώπινου σώματος. Τα μυϊκά τεστ περιλαμβάνουν τον έλεγχο της δύναμης ενός μυός μέσω κλίμακας βαθμολόγησης. Η αξιολόγηση βοηθά στον εντοπισμό αδυναμιών και ανισορροπιών. Με βάση αυτήν, δημιουργείται ατομικό πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ενίσχυση και βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας. Επίσης, η παρακολούθηση της προόδου κατά τη θεραπεία είναι κρίσιμη. Απαραίτητο εργαλείο για επαγγελματίες υγείας και προπονητές.

Γωνιομέτρηση Αρθρώσεων

Η γωνιομέτρηση είναι ένα αναπόσπαστο εργαλείο για επαγγελματίες υγείας, όπως φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, καθώς επιτρέπει την αξιολόγηση και θεραπεία των αρθρώσεων. Με τη χρήση του γωνιομέτρου, μπορούμε να προσδιορίσουμε το εύρος κίνησης, εντοπίζοντας περιορισμούς και ανισορροπίες. Η γωνιομέτρηση επίσης μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την πρόοδο του ασθενούς και να προσαρμόζουμε τη θεραπεία ανάλογα. Αυτό το εργαλείο βοηθά στη βελτίωση της κίνησης και της λειτουργικότητας του σώματος, επιτρέποντας έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής.
Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.