1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Αξιολόγηση Κινητικού Ελέγχου (Motor Control)

Home » POSTURE » Αξιολόγηση Κινητικού Ελέγχου (Motor Control)

Το Motor Control Screen (MCS) είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που εστιάζει στην κινητική ικανότητα και τον έλεγχο του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια ασκήσεων με το σωματικό του βάρος. Η αξιολόγηση αυτή βοηθάει στον προσδιορισμό του επιπέδου κινητικού ελέγχου του ατόμου και διαπιστώνει εάν εκτελεί αποτελεσματικά τις κινήσεις με ασφάλεια και ορθότητα.

Κατά τη διαδικασία του MCS, εξετάζονται διάφορες ασκήσεις με βάση το σωματικό βάρος, όπως καταστάσεις κάθισης, προβολής, και μονοποδικής στήριξης. Ο ειδικός προσέχει την στάση του σώματος, την κινητικότητα, την σταθερότητα, και τη συνολική εκτέλεση των κινήσεων. Ο στόχος είναι να αξιολογήσει την ποιότητα των κινήσεων και να εντοπίσει πιθανές ανισορροπίες, δυσλειτουργίες ή κινητικά προβλήματα που ενδέχεται να επηρεάζουν την απόδοση και να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού.

Με βάση τα αποτελέσματα του Motor Control Screen, μπορεί να προσδιοριστεί το πρότυπο επίπεδο κινητικού ελέγχου του ατόμου. Αναγνωρίζονται περιοχές που απαιτούν βελτίωση ή ενίσχυση, και δημιουργείται ένα ατομικό πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης που στοχεύει στη βελτίωση του κινητικού ελέγχου και την ενίσχυση των αδύναμων περιοχών.

Η αξιολόγηση του κινητικού ελέγχου μέσω του MCS είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε αθλητές, ασκούμενους και ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και επίδοση. Με τη βοήθεια ενός ειδικού και του ατομικού προγράμματος άσκησης, είναι δυνατό να αναπτυχθεί μια ισορροπημένη και αποτελεσματική προσέγγιση για τη βελτίωση της κινητικότητας, της απόδοσης και της γενικής ευεξίας.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.