1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Αξιολόγηση Λειτουργικής Κίνησης (Functional Movement Screen)

Home » POSTURE » Αξιολόγηση Λειτουργικής Κίνησης (Functional Movement Screen)

Η αξιολόγηση Λειτουργικής Κίνησης (Functional Movement Screen) αποτελεί ένα σημαντικό σύστημα που βοηθά στην ανίχνευση μυϊκών ανισορροπιών και κινητικών δυσλειτουργιών ή περιορισμών στον ανθρώπινο οργανισμό. Στόχος της αξιολόγησης είναι να προσδιορίσει ασυμμετρίες και πιθανό πόνο που ενδέχεται να προκύπτουν από δυσλειτουργίες σε θεμελιώδη μοτίβα κίνησης, καθώς αυτά επηρεάζονται από τη σχέση μήκους-τάσης και τη δράση ζεύγων δυνάμεων των πολυαρθρικών μυών.

Το Functional Movement Screen αποτελείται από 7 πρωτόκολλα που καλύπτουν διάφορες πτυχές της κίνησης του σώματος. Αυτά περιλαμβάνουν το κάθισμα, τη μονοποδική στήριξη, την προβολή, την κινητικότητα των ισχίων, την κινητικότητα των ώμων, την αντανακλαστική σταθερότητα του κορμού και τον στροφικό κινητικό έλεγχο. Η αξιολόγηση αυτή πραγματοποιείται βαθμολογώντας την εκτέλεση κάθε πρωτοκόλλου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (3, 2, 1 και 0).

Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, μπορεί να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για τον κάθε ασκούμενο ανεξάρτητα από την ηλικία του. Αυτό το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του σώματος του και τον βοηθά να αναπτύξει ισορροπία και ορθή κίνηση. Μέσω της θεραπευτικής άσκησης, ο ασκούμενος μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του σώματος, να ενισχύσει τους μύες του και να μειώσει τον πόνο.

Συνολικά, η αξιολόγηση Λειτουργικής Κίνησης μέσω του Functional Movement Screen παρέχει ένα εφαρμόσιμο εργαλείο για την ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων κινητικότητας. Με την ακρίβεια και την εξειδίκευση που προσφέρει, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της στάσης σώματος και της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, επιτρέποντας την επίτευξη μιας υγιούς και ανεξάρτητης ζωής. Συνεργαζόμενοι με ειδικούς σε αυτό το πεδίο, μπορείτε να επωφεληθείτε από την αξιολόγηση και τη θεραπευτική άσκηση για να βελτιώσετε την υγεία και την ευεξία σας.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.