1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235, 10445, Αθήνα | 2. Tatoi Club

Γωνιομέτρηση Αρθρώσεων

Home » POSTURE » Γωνιομέτρηση Αρθρώσεων

Το γωνιόμετρο είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των γωνιών σε μια άρθρωση. Κατά την διαδικασία της γωνιομέτρησης, ο ασθενής τοποθετείται σε συγκεκριμένες θέσεις και οι γωνίες που δημιουργούνται από την κίνηση της άρθρωσης μετρώνται και καταγράφονται.

Με τη χρήση του γωνιομέτρου, μπορούμε να αξιολογήσουμε το εύρος κίνησης της άρθρωσης και να εντοπίσουμε τυχόν περιορισμούς ή ανισορροπίες. Αναλύοντας τις μετρήσεις, μπορούμε να προσδιορίσουμε αν η άρθρωση έχει το φυσιολογικό εύρος κίνησης ή εάν υπάρχει μειωμένη κινητικότητα.

Η γωνιομέτρηση αποτελεί σημαντικό εργαλείο για επαγγελματίες υγείας, όπως φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, καθώς τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ποιότητα της κίνησης και να καθορίσουν τις κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Με βάση τα αποτελέσματα της γωνιομέτρησης, μπορεί να σχεδιαστεί ένα ατομικό πρόγραμμα ασκήσεων και θεραπείας που να στοχεύει στην αύξηση του εύρους κίνησης και τη βελτίωση της λειτουργικότητας της άρθρωσης.

Επιπλέον, η γωνιομέτρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση της προόδου του ασθενούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι μετρήσεις μπορούν να επαναληφθούν μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για να αξιολογηθεί η πρόοδος και να προσαρμοστεί η θεραπεία ανάλογα.

Συνολικά, η γωνιομετρία αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της αξιολόγησης και θεραπείας των αρθρώσεων, βοηθώντας στην ανακάλυψη περιορισμών και ανισορροπιών και στον καθορισμό των κατάλληλων παρεμβάσεων για την αντιμετώπισή τους. Με την χρήση αυτού του εργαλείου, μπορούμε να βελτιώσουμε την κίνηση και τη λειτουργικότητα του σώματος, βοηθώντας έτσι στην επίτευξη ενός υγιούς και ενεργού τρόπου ζωής.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα με Ειδικές Τεχνικές Φυσικοθεραπείας και βάλε κίνηση, διόρθωσε την Στάση του Σώματος σου με εξατομικευμένο πρόγραμμα Άσκησης.

Επικοινία

  • info@physiopro.gr
  • +30 216 700 7294
  • 1. Τζιβανοπούλου 1-3 & Λιοσίων 235
    104 45, Αθήνα

    2. Tatoi Club
Follow Us
© 2023 Physio Pro. All Rights Reserved. Powered by Stufftheblank

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία ή απαιτούμενη διευρκίνιση σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Ενημερώστε μας για την προτιμόμενη ημερ/νία για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με την καλύτερη δυνατή λύση.