Ποιοί είμαστε?

Είμαστε μια ομάδα φυσικοθεραπευτών, απόφοιτοι των ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας με Μεταπτυχιακούς τίτλους σε διαφορετικές εξειδικεύσεις που σκοπεύουμε στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων, αθλητικών κακώσεων, χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων.

Ονομάζομαι Μαλβίνα Κουράκου και ως επικεφαλής της ομάδας, γνωρίζω οτι για να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα, χρειάζεται καλή διαχείριση, με επιλογή των σωστών θεραπευτικών μέσων όπως ειδικών θεραπευτικών τεχνικών και χειρισμών (κινητοποίηση, θεραπευτική μάλαξη, μυοπεριτονιακή θεραπεία, ergon thecnique, dry needling, βελονισμό) ή φυσικών μέσων (TEC.A.R, ηλεκτροθεραπεία, Compex, αναρρόφηση, Laser κτλ), και ειδικής διορθωτικής άσκησης με ειδικά μηχανήματα ενδυνάμωσης με αντίσταση αέρα (Air Machine Rehab) και με μεθόδους όπως το Corrective exercise, Clinical pilates, Schroth method που εφαρμόζονται από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Οι επισκέπτες του χώρου μας θα μπορούσαν να χωριστούν σε δύο ομάδες, στην πρώτη ομάδα εντάσσονται οι πάσχοντες από κάποια συμπτωματολογία ή είναι μετεγχειριτικοί ασθενείς και στην δεύτερη ομάδα, εντάσσονται τα άτομα που έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα τους ή απλώς στοχεύουν στην πρόληψη της σωματικής τους υγείας, αθλητές ή ασκούμενους που θέλουν να κάνουν αποθεραπεια ή άτομα που θέλουν να φτάξουν την στάση του σώματος τους.

 

“Κάλλιον το προλαμβάνει ή το θεραπεύειν”, Ιπποκράτης, 460-377 π.Χ.
Πατέρας της Ιατρικής

Malvina_Kourakou_PhysioPro

Μαλβίνα Κουράκου

Φυσικοθεραπέυτρια - Επιστημονικά Υπεύθυνη

Σπούδασε Φυσικοθεραπεία και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με τίτλο, ¨Έλεγχος του στρες και Προαγωγή Υγείας¨. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας (ΠΣΦ), μέλος του World Confederation for Physical Therapy, με επίσημη συμμετοχή και βραβευση στο WCPT Conference, Amsterdam (2011), οργανωτική γραμματέας της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας.

Έχει εκπαιδευτεί στο Βελονισμό για τη Διαχείριση Μυοσκελετικού Πόνου και Χρόνιου Πόνου και στον ωτοβελονισμό.Εκπαιδεύτηκε σε πολλές τεχνικές φυσικοθεραπείας για την αποκατάσταση μυοσκελετικών και άλλων προβλημάτων, όπως Αθλητικό και Θεραπευτικό Taping, Kinesiotaping, Αθλητικό μασάζ, TεχνικήΜcKenzie, Biofeedback (βιοανάδραση – επανεκπαίδευση), Λεμφική Παροχέτευση – Μάλαξη.

Έκανε άσκηση 6 μηνών στο νοσοκομείο ΚΑΤ, διαχειρίζεται το φυσικοθεραπευτήριο στις Ιαματικές Πηγές στα Λουτρά Αιδηψού. Συνεργάζεται με το Τέννις club και το κέντρο αθλητικών εγκαταστάσεων Τατόι Club.