Η σκολίωση αποτελεί μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης με κύριο γνώρισμα την πλάγια κλίση και τη στροφή των σπονδύλων, δημιουργώντας δύο κυρτώματα, ένα στη θωρακική μοίρα και ένα στην οσφυϊκή με διαφορετική κατεύθυνση. Η σκολίωση παρουσιάζεται είτε ιδιοπαθώς και εξελίσσεται με τη σκελετική ανάπτυξη του παιδιού είτε δευτεροπαθής, δηλαδή έπειτα από τραυματισμό ενός σπονδύλου.
Η κύφωση αποτελεί μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη καμπυλώτητα της ανώτερης σπονδυλικής στήλης, όπου τμήματα της χάνουν μερικώς η εντελώς το λορδωτικό τους προφίλ. Ειδικότερα, συναντάται στη θωρακική η θωρακοσφυική μοίρα. Απόρροια της κύφωσης εκτός από τον πόνο στη ράχη είναι επίσης η δυσκολία στην αναπνοή. Η κύφωση μπορεί να είναι ιδιοπαθής αλλά μπορεί να προκληθεί και από κακή στάση.

Θεραπεία:

1. Χρήση κηδεμόνα ώστε η σπονδυλική στήλη να είναι στη σωστή θέση
2. Κινησιοθεραπεία με σκοπό ο ασθενής να επανέλθει στη σωστή στάση και να υποχωρήσει ο πόνος
3. Θεραπευτική μάλαξη
4. Ασκήσεις με τη μέθοδο SCROTH που βασίζεται στην αυτοδιόρθωση της στάσης, στην επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και στην επανεκπαίδευση του σωστού πρότυπου στάσης στις καθημερινές δραστηριότητες
5. Ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού, κοιλιακοί-ραχιαίοι
6. Διατάσεις θωρακικών μυών

Physio_Pro_Logo_607X272

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λιοσίων 235 & Τζιβανοπούλου , Αθήνα, Τ.Κ. 10445

Τηλ. 216.700.7294
info@physiopro.gr

Καθημερινά: 10:00-14:00 | 16:30-21:00
Σάββατο: Κλειστά

Copyright 2018 PhysioPro ©  All Rights Reserved